3 x lekkere vegan ijsjes in Antwerpen

Bijgewerkt: jun 7

Gelateria Savini

Op de gezellige Dageraadplaats haal je superlekker vegan ijs in het kleine zaakje Savini. Welke opties vegan zijn staat duidelijk aangegeven. De Cioccolato (chocolade) is standaard vegan, en hoewel chocolade-ijs meestal niet mijn eerste keuze is, is dat bij Savini wel zo. Het is zo lekker puur van smaak. Echt heerlijk. Lekker in combinatie met een bolletje Fregola (aardbei), ook een smaak die ik vroeger nooit koos, maar bij Savini wel, om dezelfde reden als bij het chocolade-ijs. De smaken wisselen, maar Cioccolato en Fregola zijn wel vaste waarden op de kaart.

Gelegen op de Dageraadplaats (Zurenborg)


Vegan ijsje Savini Antwerpen

Cioccolato & Fregola


Borgo Gelato

Net zoals bij Savini vind je bij Borgo ook heel pure echte Italiaanse Gelato. Ik kan moeilijk kiezen welke van de twee ik het lekkerste vindt, maar bij Borgo zijn de smakencombinaties iets gedurfder en exotischer. Denk aan Thaise kokos met chili. Ook niet volledig vegan, maar wel altijd vegan opties.

2 vestigingen: op het Krugerplein (Borgerhout) en het Theaterplein (centrum)


Vegan ijsje Borgo Gelato Antwerpen

Icelab

Wel 100% vegan met veel keuze aan wisselende smaken (denk klassieke smaken, maar ook stroopwafel, cheesecake …). Er is ook vegan slagroom en chocoladesaus verkrijgbaar. Ik was altijd heel groot fan van een Dame Blanche en die kon ik dus hier vegan krijgen (zelf samengesteld :D). Eén minder puntje is dat het (denk ik) geen verse chocoladesaus was maar eerder zo chocoladestroop en daar ben ik nu net écht geen fan van. Maar hun ijs is uiteraard wel versgemaakt en heel lekker!

Gelegen op het Theaterplein (centrum).

Recente blogposts

Alles weergeven